Zoekmachine optimalisatie tips

Iedere ondernemer weet hoe belangrijk het is om goed vindbaar te zijn online, met name op Google. Via zoekopdrachten komen potentiële klanten aan bij jouw website en zullen deze bezoeken, met als doel natuurlijk een aankoop. Maar zo makkelijk gaat dat niet. De website dient goed gestructureerd te zijn en relevante content te tonen. Ook is autoriteit belangrijk, want bovenaan de zoekresultaten kom je niet zomaar. Lees in dit blog meer over hoe je het beste zoekmachine optimalisatie kunt toepassen.

1. Goede gegevens

Om het voor Google duidelijk te maken waar de pagina over gaat, zijn een aantal gegevens van belang. De url dient duidelijk te zijn en voorkom daarbij zoveel mogelijk ”http”. Ook moet de titel duidelijk zijn. H1-titel is de belangrijkste indicatie die aangeeft waar de pagina over gaat: hier moeten dus ook de zoektermen in verwerkt zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de meta-beschrijving krachtig is. Verwerk hier in nogmaals de belangrijkste zoektermen en zorg dat mensen die van jou net wat interessanter vinden dan de concurrent.

2. De juiste content

Als je veel relevante en interessante content op je website hebt staan, zal Google denken dat jouw pagina belangrijk is. Hij zal dan vaker getoond worden, wat goed is! Echter, je moet wel oppassen dat je de content niet voor de zoekmachine schrijft, maar voor je bezoekers. Zet de tekst dus niet vol met de zoektermen, want dit komt over als spam en zal averechts werken. Over het algemeen geldt: hoe natuurlijk de tekst, hoe meer Google het waardeert en hoe vaker het getoond zal worden.

3. Afbeeldingen

Aan een blog of aan een pagina voeg je meestal een foto toe. Hierdoor kan de tekst tot leven komen en voelen bezoekers zich ook eerder aangetrokken. Zo kunnen ze zich het namelijk inbeelden. Er is wel één maar: Google kan geen afbeeldingen lezen. Daarom moeten ook de foto’s van beschrijvingen zijn voorzien, de zogenaamde alt-tag. Verwerk hier dus ook de belangrijkste zoektermen in!

Zoekmachine optimalisatie toepassen kun je zelf doen of het uitbesteden aan specialisten, bijvoorbeeld aan Brandfirm online marketing. Neem eens een kijkje op de website voor meer informatie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *