Raamfolie op kantoor

Raamfolie wordt gebruikt op ramen. Dat kunnen de ramen van je huis zijn, ter decoratie en/of voor privacy, maar het kunnen ook de ramen op kantoor zijn. Aangezien veel kantoren beschikken over glazen (spreek)ruimtes, of glazen wanden tussen de werkplekken, is privacy vaak gewenst. Misschien voer jij vertrouwelijke werkzaamheden uit, zoals patiënteninformatie of financiële zaken, maar misschien vind je het ook wel gewoon prettig dat niet iedereen direct zicht heeft op je beeldscherm én op jou. Het gevoel dat je continu bekeken wordt vinden de meeste mensen niet zo prettig. Gelukkig is er een manier om voor wat extra privacy te zorgen op je werkplek. Bijvoorbeeld met raamfolie.

Raamfolie is verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten. Er zijn hele leuke, decoratieve folies die naast privacy, ook voor een leuke uitstraling zorgen. En er zijn wat meer standaard raamfolies, zoals het raamfolie gezandstraald. Dit is een effen folie met een soort matte/gezandstraalde look. Dit zorgt ervoor dat er moeilijk doorheen gekeken kan worden (van beide kanten). Vaak zie je alleen nog enkele schimmen door het folie heen. Hetgeen wat je erdoorheen ziet is afhankelijk van hoe dicht je op het raam staat. Sta je op 10 cm afstand van het raam, dan zal je vrij goed zichtbaar zijn, sta je echter op 50 cm afstand, dan is het zicht al een heel stuk minder. Een paar meter verderop zal er vrijwel niets meer te zien zijn. Het is dus perfect privacy folie en omdat het wel licht doorlaat, zorgt het niet voor verduistering. Het raamfolie gezandstraald is een folie die je veel terugziet in kantoren met glazen wanden of wachtruimtes met glazen wanden.

Raamfolie met doorkijk van één kant
Wat ook vaak gewenst is, is dat je van de ene kant wel door een raam kan kijken, en van de andere kant niet. Dit zie je ook vaak bij grote touringcars en kantoren in de stad. Je kunt het folie met dit effect ook laten beprinten. Zo kun je je logo, website of een andere mooie afbeelding laten zien.
Het one-way-vision folie, zoals dit wordt genoemd, heeft dus het effect waarbij je er van één zijde doorheen kan kijken. Dit is de kant waar het het donkerst is. Plak je het folie dus tussen twee ruimtes waar het licht aan staat, dan zal het effect niet werken. Het moet in de ene ruimte donkerder zijn dan in de andere ruimte. Voor wie dit folie bijvoorbeeld wil gebruiken op het raam in de woonkamer, let er op dat er ’s avonds, wanneer het buiten donker is en binnen het licht aan is, er wel naar binnen gekeken kan worden en het zicht van binnen naar buiten juist moeilijker wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *