Social media

Het belang van social media

Als bedrijf moet je online actief zijn: tegenwoordig kun je er niet meer om heen. Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en zelfs WhatsApp worden allemaal gebruikt om in contact te blijven met klanten. Zo kunnen zij vragen stellen en informatie opzoeken, maar jij kan ook op deze manier jouw onderneming online promoten. Het biedt namelijk veel voordelen. Ben je nog niet helemaal overtuigd van waarom ook jij zeker moet gaan inzetten op social media marketing? Lees dan onderstaande blog!

Naamsbekendheid vergroten

Het voornaamste doel van marketing via social media is om (meer) naamsbekendheid te creëren. Als je adverteert, komen de advertenties bij de door jou ingestelde doelgroepen terecht. Zij zullen jouw producten zien in combinatie met jouw merknaam en dit onthouden. Hoe vaker ze dit zien, hoe groter de kans is dat ze jouw bedrijf zullen onthouden. Dus, door actief te zijn op social media vergroot je jouw naamsbekendheid. Overigens hoef je niet per sé te adverteren: je kunt ook enkel gratis berichten plaatsen om je online aanwezigheid groter te maken. Hiermee zien jouw volgers alsnog veel van je producten en het merk en blijven zo alsnog geïnteresseerd. Mochten ze iets leuk vinden, checken ze dit verder op jouw webpagina.

Omzet verhogen

Doordat je jouw producten of diensten promoot, worden potentiële of huidige klanten nieuwsgierig naar wat je te bieden hebt. Ze gaan op onderzoek uit online en wellicht kopen ze wel wat. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat social media wel degelijk voor omzetstijgingen heeft gezorgd. Je moet je er dan volledig voor inzetten: constant en continu relevante berichten plaatsen en reageren op vragen van de doelgroep. Het belangrijkste is zichtbaar zijn. Ben je dat niet, dan raken klanten hun interesse in je kwijt. Bovendien is social media een relatief goedkoop marketing middel om in te zetten. De enige kosten die je hebt, zijn personeelskosten en eventuele kosten voor advertenties. Het gebruik is meestal gratis.

Dit social media bureau uit Utrecht kan je helpen om een goede social media campagne op te zetten. Check deze website overigens voor nog meer voordelen van social media als marketing tool!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *