Moet ik investeren in een webshop?

In de tijd van nu is het hebben van een website of vorm van online vindbaarheid bijna onmisbaar voor jouw bedrijf. Maar wat heb je er precies aan als je investeert in een website of webshop en hoeveel draagt dit bij aan jouw omzet? Deze vraag is volledig afhankelijk van de gekozen ondernemersstrategie. Verkoop je nu al veel producten in een fysieke winkel die ook online verkocht zouden kunnen worden? Dan is een webshop een bijna onmisbare toevoeging van jouw strategie. Met de huidige pandemie draaien veel fysieke winkels minder omzet. Vandaar dat een grote groep ondernemers een webshop in acht neemt. Maar hoe werkt dit precies en hoe onderscheid je je van de concurrentie?  

Investeer in een designer 

Voordat je omzet kunt gaan draaien met jouw product of dienst zul je eerst moeten investeren in een website of webshop laten maken. Dit kan bij een online marketingbureau of een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van websites. Voordat je investeert in een goede webshop of website moet je letten op een aantal dingen. Ten eerste moet het design passen bij jouw producten en de doelgroep die jij wilt bereiken aanspreken. Ten tweede moet de website voorzien zijn van een hosting. Dit betekent de garantie dat de website online (live) blijft. Naast het live houden van de website moet het aankoopproces voor de consument of bezoeker duidelijk zijn. Dit betekent dat de klantreis op de website zo klantvriendelijk mogelijk is geregeld. Dit heet; conversie optimalisatie 

Investeer in een goede vindbaarheid 

Nu je website eenmaal live staat is het van belang dat je investeert in een goede online vindbaarheid van je website. Dit kan door middel van online marketing. Online Marketing is opgedeeld in verschillende disciplines, waaronder: Google adverteren, Search engine optimalisatie, CRO, social advertising, e-mail marketing en linkbuilding. Welke discipline het best past bij jouw bedrijf hangt af van de doelgroep die jouw dienst afneemt.  

Wat zijn de verschillende disciplines? 

We nemen als voorbeeld de discipline SEO (search engine optimalisatie). Door zoekwoord onderzoek uit te voeren op relevante zoekwoorden die jouw doelgroep intypen op de zoekmachine in Google, speel je in op een eventuele conversie. Met SEO en linkbuilding kun je deze zoekwoorden hoger op in Google laten ‘ranken’ en hierdoor linken aan jouw website of webshop.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *