De voordelen van uitzendsoftware in de uitzendbranche

Heb jij een eigen uitzendbureau en ben je van plan over te stappen naar andere uitzendbureau software omdat je toe bent aan vernieuwing. In deze situatie ben je vast benieuwd naar de voordelen van een eventuele overstap naar een nieuw systeem. Een nieuw softwaresysteem is natuurlijk veel geregel als al je data is opgeslagen in je huidige systeem. Daarom moet een overstap zo eenvoudig mogelijk voor jouw bedrijf zijn. In deze blog lees je de bijkomende voordelen. Lees dus gauw verder! 

Eenvoudig te begrijpen dashboards 

Steeds meer softwaresystemen zijn geprogrammeerd in een Cloud. Zo is het eenvoudig om via een webbrowser in te loggen in het systeem. Op deze manier kun je op elke pc werken door simpelweg naar de URL van het systeem te gaan. Bovendien zijn de dashboards zo ingericht dat deze eenvoudig te aan te leren zijn. Door de modernisering zijn de uitzendsoftwares van nu snel en compact.  

Inladen van externe systemen 

De nieuwe uitzendsoftwares van nu houden er rekening mee dat jij waarschijnlijk al een ander softwaresysteem in gebruik hebt. Daarom is het van belang dat data van oude systemen eenvoudig is in te laden in een nieuw systeem. De nieuwere uitzendsoftwares hebben daarom steeds vaker de optie externe databases, plannings- en financiële modules in te laden. Zo heb jij toegang tot alle data in eén softwaresysteem.  

Voor gestructureerde velden van HRM- en salarismodulen 

Een bijkomend derde voordeel is dat de wizards van de nieuwe systemen steeds slimmer werken. Veel softwaresystemen maken namelijk gebruik van voor gestructureerde velden. Als jij bijvoorbeeld een nieuw geregistreerde werknemer wilt inladen staan de salarisschalen en Cao’s al voor gestructureerd. Dit scheelt een dagtaak aan werk. Zodat je niet alle registraties zelf hoeft uit te typen. Vele workflow processen worden op deze wijze eenvoudig geautomatiseerd.  

Hoe kies je het softwaresysteem dat bij jou past 

Voor het uitzoeken van het juiste softwaresysteem ben je afhankelijk van het aantal werknemers, klanten en kandidaten en budget. Het ene uitzendsoftware systeem speelt bijvoorbeeld in op de MKB’er terwijl het andere systeem juist inspeelt op de grotere partijen. Bepaal voor jezelf waar jouw uitzendsoftware aan moet voldoen en neem dit mee in de afwegingen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *