adverteren via social media

Beginnen met online marketing: welke kanalen zijn er?

Beschik je over een website en ben je je aan het oriënteren wat betreft de mogelijkheden die er zijn op het gebied van online marketing? Regelmatig vragen mensen mij welke verschillende soorten online marketingkanalen er zijn en welke kanalen ik aanbeveel. In dit artikel probeer ik daar wat meer duidelijkheid over te geven. Lees dus vooral verder als je meer wilt weten over de verschillende online marketingkanalen die je kunt inzetten als je meer wilt halen uit je website.

Bron: www.ha-marketing.nl

Social media

Allereerst kun je gebruikmaken van social media, zoals Facebook, LinkedIn, Instagram en TikTok. Het is niet voor niets dat ik met dit online marketingkanaal begin, want eigenlijk bestaan er tegenwoordig geen excuses meer om niét aanwezig te zijn op social media. Op wie je je ook richt: je doelgroep is op social media vertegenwoordigt. Het is aan jou om uit te zoeken welke platformen het beste werken.

Social media zijn gratis te gebruiken, maar het kan ook enorm bevorderlijk zijn om te adverteren via social media. Daarover vertel ik later meer.

Zoekmachineoptimalisatie

Naast social media zetten ook veel bedrijven in op zoekmachineoptimalisatie (ook wel ‘seo’ genoemd, een afkorting van de Engelse term search engine optimization). Het doel van zoekmachineoptimalisatie is om je website op bepaalde, relevante zoektermen zo hoog mogelijk naar voren te laten komen in de zoekresultaten, zodat je website veel waardevolle bezoekers krijgt. Zoekmachineoptimalisatie kan een hele effectieve manier van online marketing zijn, maar veel hangt af van de concurrentie. Een online marketing bureau kan je helpen bij het opzetten van een succesvolle strategie.

Adverteren

Als je zoekmachineoptimalisatie toepast, zijn er vaak weken of maanden nodig voordat je resultaat begint te zien. Wil je niet weken wachten en vind je het geen probleem om te betalen voor zoekverkeer, dan kun je overwegen om te adverteren. Adverteren via zoekmachines wordt search engine advertising genoemd (in jargon ‘sea’).
Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf, kun je er ook voor kiezen om te adverteren via social media. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze optie. Bij het adverteren via sociale platformen als Facebook of Instagram kun je heel goed targetten. Dit betekent dat je ervoor kunt zorgen dat alleen een specifiek deel van je doelgroep je advertentie te zien krijgt. Hierdoor kun je voor verschillende deelgroepen binnen je doelgroep aparte advertentiecampagnes opzetten. Als je dit goed doet, kan adverteren via social media bijzonder effectief zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *