De beste betaalmethodes voor iedere webshop

Ben jij in het beheer van een webshop of wil jij binnenkort jouw eigen webshop opbouwen? Dan is het essentieel dat jij betaalmethodes hebt waar jouw klanten veilig en zorgeloos kunnen afrekenen. Tegenwoordig denken mensen niet meer na als ze aan het internetbankieren zijn. Kies, betaal en de rest gaat vanzelf. Banken en creditcardmaatschappijen zijn continu aan het innoveren met hun betaalmethoden, deze ontwikkelingen zijn haast niet meer bij te houden. In deze blog lees je wat de beste betaalmethodes zijn voor een webshop.

Internetbankieren is mega populair 

Nadat je een product hebt gekozen en in je winkelmand hebt gestopt, ga je over na het betaalscherm of een beveiligde omgeving. Via deze omgeving vindt er een SEPA-overschrijving plaats, deze overschrijving heet ook wel een bankbetaling. Deze bankbetaling kan plaatsvinden via verschillende betaalmethodes. IDEAL is de nummer één betaalmethode van Nederland en is onmisbaar voor bedrijven die gefocust zijn op de Nederlandse markt. Met iDEAL betalen jouw klanten in hun eigen betrouwbare bankomgeving. Het gemak en de snelheid maakt iDEAL populair onder de consument, door de lage transactiekosten is het ook erg aantrekkelijk voor de ondernemer. Als je ook Belgische klanten hebt dan is het belangrijk dat je Bancontact hebt, qua populariteit is het de iDEAL van België. Voor onze oosterburen is Giropay een geschikte betaalmethode, 40 miljoen Duitsers gebruiken deze betaalmethode. Deze betaalmethoden zijn ook gewild: 

  • MyBank (geschikt voor diverse Europese landen)
  • SOFORT banking (geschikt voor Europa, Oostblok, Scandinavië en Verenigd Koninkrijk
  • EPS Überweisung (geschikt voor Oostenrijk)
  • P24 (geschikt voor Polen)
  • TRUSTLY (geschikt voor diverse Europese landen)

Kortom, het kiezen van één betaalmethode of meerdere betaalmethodes is afhankelijk waar jouw doelgroep zich bevindt. Zit jou doelgroep in Nederland en Duitsland, dan is iDEAL, Bancontact en SOFORT banking een geschikte keuze. 

Onmisbaar is online shoppen of achteraf betalen met een creditcard

Het betalen met een kredietkaart of een creditcard is zeer populair en wereldwijd bekend. Zodra de klant een betaling met de creditcard start, vraagt hij indirect om een persoonlijke lening bij de creditcardmaatschappij. De ‘lening’ zal diegene achteraf terugbetalen. Voor de Nederlandse ondernemer is een creditcard ook zeer geschikt. Grote bedragen kunnen zorgeloos worden overgeboekt, verder is je webshop bij sommige creditcardmaatschappijen beschermd tegen frauduleuze betalingen. Denk aan VISA, Mastercard en American Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *