Hoe kies je de beste VPN uit?

Een VPN biedt veel voordelen. Zo kun je er veiliger mee internetten, ben je minder snel online traceerbaar en kun je ook nog eens je favoriete films en series uit het buitenland gewoon streamen terwijl je je daar niet eens bevindt. Er bestaan veel verschillende VPN providers, maar hoe weet je nou of je de beste hebt uitgekozen? Daar kom je in onderstaande blog achter!

Snelheid

Doordat er een extra versleutelde internetverbinding nodig is, kan de verbinding wat langzamer worden. Dit is niet erg fijn als je aan het werk bent of een film aan het kijken bent aangezien je graag een snelle downloadsnelheid wilt hebben en geen haperende beeldschermen. Een goede VPN verliest dus geen snelheid. Je zou er dus niks van moeten merken als je aan het internetten bent. Het verschilt erg per VPN aanbieder of het internet langzamer wordt of niet.

Logboek

Als VPN gebruiker wil je graag anoniem op het internet surfen. Acties mogen niet gemakkelijk naar jou terug te leiden zijn, daarentegen moet je juist ontraceerbaar zijn en wil je ook niet dat jouw zoekgeschiedenis ergens bijgehouden wordt. Een goede VPN service doet dit dus ook niet. Er wordt geen logboek bijgehouden van de websites die jij hebt bezocht en deze kunnen dan dus ook nooit gedeeld worden met derden, bijvoorbeeld overheidsinstellingen. Dit is een erg belangrijk onderdeel, dus check vooraf of jouw beoogde VPN provider dit niet doet.

Servers

Bovendien is het essentieel dat een VPN aanbieder servers heeft over de hele wereld. Alleen zo kun je er namelijk goed gebruik van maken. De beste VPN heeft servers in meerdere landen, hierdoor kun je bijvoorbeeld series van over de hele wereld kijken doordat je verbonden wordt met een server uit het desbetreffende land. Maar ook voor zakenreizigers is dit een must. Zo kunnen namelijk websites bezocht worden die bijvoorbeeld geblokkeerd zijn door de lokale overheid.

Maar hoe kies je nou echt de beste VPN uit? VPNs vergelijken is het allerbelangrijkste. Bekijk de verschillende aanbieders, de kosten, de voorwaarden en natuurlijk de punten die hierboven beschreven zijn. Zo vind je uiteindelijk de VPN die bij jou past. Klik hier voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *