Marketingstrategie voor websites

De zoekmachine Google wordt steeds beter in het beoordelen van de kwaliteit van websites. Dit komt mede door het feit dat het toegepaste algoritme dagelijks wordt ververst. Wanneer je een website hebt, dan is het de vraag hoe goed deze presteert in de zoekmachine. Dat maakt een goede marketingstrategie tot een speerpunt in een organisatie.

Is je website goed afgesteld op de door jou beoogde doelgroep en kun je ze iets aanbieden? Als de door jou geplaatste content goed aansluit bij je bezoekers, dan vergroot je je kansen op het creëren van kwalitatieve leads, dit zijn potentiële klanten.

Goede content

Wanneer je je marketing serieus neemt, dan plaats je inhoudelijk goede content op je site. Door goede SEO marketing kom je hoger in de ranking van de zoekmachine te staan. Met de SEA marketing adverteer je om de juiste doelgroep aan te trekken.

Wanneer je er bovendien voor zorgt dat je landingspagina goed aansluit bij je advertenties, dan doe je jezelf en je toekomstige klanten een groot plezier. Je bent dan in staat om alles in één keer aan te bieden.

Het is vooral van belang dat je website op technisch gebied optimaal functioneert. Het technische gedeelte bestaat uit verschillende onderdelen, zoals de beveiliging, de structuur en mobielvriendelijkheid. Dit laatste komt omdat tegenwoordig veel klanten op hun smartphone surfen op zoek naar informatie. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld gebruik maken van Mobile First Index van Google.

Zoekwoorden onderzoek

Daarnaast dien je een gedegen zoekwoorden onderzoek te laten verrichten. Hiermee krijg je een mooi overzicht van de bedoelingen van je doelgroep. Naar aanleiding hiervan maak je weer content, of je laat dit maken.

Om te weten wat je resultaten zijn moet je ze meten. Het gemakkelijkst is het om met doelstellingen aan de slag te gaan. Zo kun je bijhouden hoe vaak er geklikt wordt of wanneer er precies offertes worden aangevraagd. Hiervoor zou je Google Tag kunnen gebruiken.

Het is in ieder geval zaak om met linkbuilding te werken. Middels de links op je website ben je goed in staat om je bezoekers te leiden. Je brengt ze zo naar een voor hen relevante pagina. Dit gebeurt aan de hand van de zoekwoorden. Je brengt een klant met dit systeem van de ene pagina naar de andere.

Het klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Er zijn ook nog goede externe links nodig die op andere websites staan. Hierbij is ook de content weer van belang. Dit alles heeft tot gevolg dat ondernemers de linkbuilding uitbesteden aan externe bureaus. Ook dat blijkt vaak een zeer goede marketingstrategie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *