Werken vanuit huis

Sommige mensen vinden het verschrikkelijk: werken vanuit huis. Geen contact met je collega’s, geen binding met kantoor. Andere mensen kunnen simpelweg niet thuiswerken. De stratenmaker kan niet via teams de losse tegels vervangen en een dokter zal zijn patiënt moeten onderzoeken om een diagnose te kunnen stellen. Maar er zijn ook mensen die het heerlijk vinden om vanuit huis te werken. Die vinden het zo leuk, dat ze speciaal op zoek gaan naar een baan die vanuit huis gedaan mag worden. Bedrijven moeten daar vaak nog aan wennen, omdat ze geen controle hebben op wat iemand doet. Toch is het in veel gevallen een stuk efficiënter als iemand zijn eigen tijd kan indelen. De praktijk wijst zelfs uit dat deze werknemers vaak meer doen dan wanneer ze op kantoor zitten. 

 

Inpakwerk is verleden tijd

Vroeger waren er best wat vrouwen die vanuit huis inpakwerk deden. Doosjes kwamen in bulk aan op het huisadres en die werden een week later gevouwen en gevuld weer opgehaald. Dat werk wordt steeds vaker door de machines gedaan en is dan ook bijna niet meer te vinden. Werken op de computer vanuit huis is juist enorm in opkomst. Zo zijn er mensen die vanuit huis websites bouwen, afspraken inplannen, klantenservice doen of teksten schrijven. Maar ook dat zijn werkzaamheden die je niet zomaar even doet. Zo is het bij het schrijven van teksten erg belangrijk dat ze SEO proof geschreven worden. Alleen dan word je goed gevonden in de zoekmachines en scoor je hoge resultaten. 

 

Experts in linkbuilding

Wil jij bovenaan in de zoekresultaten verschijnen, dan is linkbuilding essentieel. Niet iets wat je zomaar even uit je mouw schudt. Medewerkers van een linkbuilding bureau zijn hier hele dagen mee bezig om alle trends te volgen en om altijd aan de laatste eisen te kunnen voldoen. Ga jij vanuit huis teksten schrijven voor anderen, besef je dan dat je ook flink wat tijd kwijt zult zijn aan het actueel houden van je kennis. Je wilt tenslotte wel kwaliteit leveren. Een ander betaalt jou hiervoor, dus daar moeten ze ook wel iets voor terug krijgen. Heb jij geen idee wat er bedoeld wordt met termen als SEO en linkbuilding, begin dan ook niet zomaar met het schrijven van teksten en beloven van gouden bergen. Lees je in. Verdiep je in de materie en zorg dat je een expert wordt in je vakgebied. Toch niet zo interessant meer? Voor het inplannen van afspraken heb je vaak alleen kennis van de juiste tools nodig. Dat is vaak makkelijker te leren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *