Zo pas jij je webshop aan op B2B klanten

Heb je al een website voor B2C klanten, maar wil je ook een website voor B2B klanten? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het bouwen van een website gericht op B2C klanten.

Onderzoek je doelgroep

De eerste stap is onderzoek doen naar je nieuwe doelgroep. Onderzoek waar jouw doelgroep zich bevindt, op welke markt je doelgroep zich bevindt en wat ze belangrijk vinden. Als jij je nog niet bevindt op de B2B markt moet je opnieuw hiervoor een ondernemingsplan opstellen. Zo kan jij je marketingplannen hier goed op aanpassen. De B2B klanten zijn namelijk erg verschillend dan B2C klanten.

Zelf een website bouwen versus uitbesteden

Steeds meer mensen kunnen zelf een website maken. Dit kan makkelijk, bijvoorbeeld via WordPress. Echter als je een goede webshop wilt laten maken is expertise noodzakelijk. De UX en UI design is namelijk een erg belangrijk deel van je webshop. UX staat voor User Experience. Dit betekent dat de website gebruiksvriendelijk moet zijn. UI staat voor User Interface, wat gaat om de ervaring van de gebruikersomgeving. Door deze twee aspecten goed te regelen verhoog je de kans dat je bezoekers een aankoop doen. Als je een goede kwaliteit webshop wilt, kan je een Shopify b2b laten maken door een van de experts van newfive.nl. Deze experts bouwen een gepersonaliseerde webshop op Shopify. Hiermee kan je jouw business snel opschalen.

Tijden van de klantenservice

De tijden van de klantenservice moet je ook aanpassen op B2B klanten. Waar de behoefte bij B2C klanten vooral ligt bij openingstijden in de avond en in het weekend, hebben B2B klanten meer behoefte aan openingstijden overdag. Ze werken immers ook overdag. Pas hier goed je klantenservice tijden op aan. Je kunt ook onderzoeken wanneer de meeste behoefte is aan contact met de klantenservice door bijvoorbeeld een enquête.

Pas je kortingen aan

Bij B2B klanten gebruik je andere soorten kortingen dan bij particulieren klanten. B2B klanten kan je bijvoorbeeld belonen als ze meerdere producten aanschaffen door staffelkortingen. Dit is simpelweg een term voor korting op de prijzen van de producten op basis van grotere afnames. Je kunt ook speciale prijzen hanteren voor vaste klanten. Dit kan je zo instellen dat je vaste klant deze speciale prijs pas ziet, nadat ze hebben ingelogd. Zo zien nieuwe klanten deze prijzen (nog) niet. Je kunt de klanten in verschillende soorten categorieën indelen en zo elke categorie een andere prijs geven.

Bekijk ook eens websites van andere bedrijven die zich richten op B2B klanten. Zo kan je inspiratie op doen bij hen en leren van de goede punten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *