Hoe gebruik je Instagram als webshop

Instagram is een veelzijdige sociale media, die op veel verschillende manieren kan worden ingezet. Wanneer je een eigen bedrijf of eigen merk hebt, kun je Instagram inzetten om je product of dienst te promoten. Om dit succevol te maken is het echter wel belangrijk dat je veel Instagram volgers hebt, mooie content maakt, en betrokken bent met je volgers en potentiële klanten. Bovendien kun je Instagram ook inzetten als webshop. Dit kan op verschillende manieren. In deze blog leggen wij je uit hoe dat werkt.

Verkopen via je feed

Je kan Instagram ook als webshop gebruiken zonder je Instagram daadwerkelijk te koppelen aan je webshop op internet. Dit is een gemakkelijke en snelle manier om je Instagram als webshop te gebruiken. Je maakt dan aantrekkelijke foto’s van je producten en plaatst deze foto’s op je feed. Je kan in de beschrijving de prijs erbij zetten en aangeven hoe mensen contact met jou kunnen krijgen om het product aan te kopen. Zorg ervoor dat je profiel er aantrekkelijk uitziet, en dat mensen ergens kunnen vinden wat de voorwaarden zijn van jouw instagram webshop. Sta hen duidelijk te woord via DM of via de comments, want heldere communicatie is een vereiste bij deze vorm van verkopen via Instagram. Mensen kunnen namelijk niet heel goed beoordelen of je een betrouwbaar bedrijf bent, omdat je geen webshop hebt. Laat kopers ook een review achterlaten via hun story zodat anderen zien dat jij een betrouwbare verkoper bent. 

Koppel je Instagram aan je eigen webshop

Via Instagram Shopping kune je je producten op je profiel koppelen aan de producten in je webshop. Als bezoekers van jouw profiel dan op de producten drukken op de foto, krijgen ze een knop te zien die doorlinkt naar de pagina van jouw webshop waar het product op te vinden is. Dit maakt het voor gebruikers dus super makkelijk om de producten te vinden. Door het plaatsen van mooi content heb je eigenlijk een gratis soort reclame voor je producten. Je hebt dus niet het probleem van ‘link in bio’ waardoor je constant de link moet aanpassen. Het grote voordeel van Instagram shopping? Het is gratis! Je betaald niks om je webshop met je Instagram profiel te koppelen. Als je betaalde advertenties wil plaatsen betaal je uiteraard wel een bedrag per advertentie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *